2021-03-10 08:32:13• hírek • Szatmár.ro

Elindult az Aranykapu Kulturális Egyesület adománygyűjtő kampánya

A szatmárnémeti Aranykapu Kulturális Egyesület immár tizenöt esztendeje közvetíti a magyar hagyományokat, szellemi és tárgyi anyanyelvünket, szerves kultúránkat kicsiknek és nagyoknak egyaránt.

Fő tevékenységi területük a hagyományos népi- és kismesterségek oktatása, de az elmúlt évek folyamán számtalan kulturális rendezvényen (Partiumi Mesterségek Utcája, ünnepi kézműves vásárok és mesterségbemutatók, előadások, tematikus játszóházak, kiállítások stb.) vettek részt úgy közreműködőként, mint szervezőként is.

Az egyesület régi álma volt a Fonó-Ház létrehozása, mert úgy gondolják, hogy napjainkban is szükség van egy olyan, a XX. század elején még működő fonókhoz hasonló közösségformáló térre, ahol a közös tevékenységeken keresztül alkalom nyílik megismerni gyökereinket, az alkotás örömét, néphagyományaink aktualitását. Ez a közösségi tér 2010-ben született meg és működik napjainkban is, ám a helyszínéül szolgáló ingatlant mindeddig a támogatók jóvoltából használhatták.

Jelenleg elérkezettnek látják az időt, hogy a Fonó-Ház új, saját helyen folytathassa programjait, kibővült, színesebb tevékenységi körrel. Ezért, annak érdekében hogy létre tudjanak hozni egy inspiráló teret, segítséget kérnek.

A 2021. márciusa és szeptembere között zajló adománygyűjtő kampányhoz csatlakozva bárki hozzájárulhat egy új kezdethez, hogy a Fonó-Ház saját helyszínen működhessen tovább.

Ebben a 7 hónapban az adománygyűjtő akcióban bárki részt vehet és bármilyen összeggel támogathatja a kitűzött célt az alábbi csatornákon:

  • adója 3,5%-os felajánlásával (a formanyomtatvány letölthető innen)
  • banki átutalással (az alábbi bankszámlaszámra: RO38BTRLRONCRT0584125601)
  • a kampány oldalán keresztül: www.aranykapu.ro/tamogass
  • vagy éppen cége profit adójának felajánlásával (egyeztetés céljából érdeklődjön az alábbi telefonszámon 0744.687.813 vagy írjon e-mail címre: aranykapuegyesulet@gmail.com)

„Hisszük, hogy közösségi összefogással tovább folytathatjuk a másfél évtizeddel ezelőtt megkezdett munkát, ráadásul egy olyan környezetben, amely a város lakosai vagy az ide érkező vendégek számára nyitott kapukon keresztül közvetíti a hiteles és időtálló alkotás varázsát.” – írja az egyesület felhívása.



Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: